Boken KARNE- Skriet från häxberget är skriven utav Kristina Suomela Björklund och är en gener inom historisk skräckroman. Författarinnan fångar in sina läsare på ett underbart sätt med sina oväntade helomvändningar in mot dåtiden ( eller rättare sagt in på 1600.talet) och även i nutid. Man vet aldrig vilken tidsperiod man hamnar i, vilket fångar mig och jag hade även fruktansvärt svårt att släppa ifrån mig boken.

Handling:

Märit och hennes två trogna kollegor Gustav och Rebecka får ett besök av en gammal kvinna på Ödes förlag. Den gamla kvinnan berättar en hemsk historia om häxprocesserna i Ångermanland som aldrig tidigare har avslöjas väcker Märits intresse som som i sin tur börjar forska om det stämmer det som kvinnan hade berättat. Strax efter kvinnans besök på Ödets förlag börjar Märit drömma sådana verkliga mardrömmar, så att det känns som hon själv upplevde dem på riktigt. I drömmarna bor hon i Torsåker, Ångermanland, och hon lever på den tiden som prästerna fick barn att peka ut kvinnor som sades hade tagit med dem till Blåkulla och besökt den Onde. 

Har Märit några kopplingar till Ångermanland? Varför drömmer Märit om dessa hemskheter som skedde på 1600-talet ? Vem är den gamla kvinnan?

Vill du veta mer om Märit och hennes hemska mardrömmar eller är du nyfiken på vem den gamla kvinnan är? DÅ tycker jag att du skall köpa boken via  Bokus.com .

Boken får 5 stjärnor utav 5 av mig eftersom författarinnan lyckades fånga mig med hennes skicklighet i sitt skrivande och hon lyckades även fängsla mig så pass att jag hade fruktansvärt svårt att släppa taget om boken när mina ögon gick i kors av trötthet.